jueves, 4 de septiembre de 2014

Teatre i discapacitat - 26 oct - Vic | 8h - 30€.


Aquest taller proporciona una introducció per dinamitzar grups de persones amb discapacitat, orientat cap a l'activitat artística, especialment el teatre. Els continguts són:

- Filosofia del procés creatiu. Aprendrem les bases del procés creatiu, orientant-les a la construcció escènica i la implicació corporal.
- Metodologia de la creació corporal. Veurem com dinamitzar l'autogestió d'un procés teatral, partint de les capacitats del grup.
- Avaluació. Aprendrem a avaluar el procés creatiu , i a utilitzar el " qüestionari volicional ", que ens permet identificar el procés de motivació dels participants, veure el seu progrès, i intervenir en el mateix.

Tots els continguts es treballen a través de dinàmiques i jocs, de manera que aquest taller s'inscriu en una pedagogia lúdica i del descobriment eminentment pràctica.

En finalitzar el taller, oferim la possibilitat d'acompanyar l'aplicació que els participants realitzin. Igualment, donarem suport al treball dels participants d'adaptar l'après a altres àrees, més enllà del teatre: plàstica, música, etc.

Aquest taller està especialment destinat a psicòlegs, educadors, monitors, etc., i usuaris de grups amb persones diagnosticades de discapacitat,, que desitgin col·laborar a què totes les persones prenguin la seva pròpia veu, el seu propi cos.

El taller l'imparteix Alejandro Ruiz, format en Teatre de l'Escolta, educador de "Iniciativas Educativas" i membre de "Colectivo Mancha", per a les quals ha desenvolupat diferents tallers és, a més, cofundador (al costat de la Terapeuta Ocupacional, María Rodríguez) del grup "Encuentro sin límites", grup de teatre per a persones amb i sense diagnòstic de discapacitat, que ha dinamitzat durant 3 anys. Ha impartit tallers per a professorat i ha estat monitor de teatre amb persones amb malaltia mental a FAISEM i GranaBIP.

El taller té una durada de 8 hores, i requereix d'una aportació econòmica de 30 €. Serà el dissabte 26 octubre, de 10 a 14h i de 16 a 20h, a l'Institut del Teatre d'Osona, c/ Sant Miquel del Sants, 20, Vic (Barcelona).


Cal portar roba còmoda.

No hay comentarios:

Publicar un comentario